tirsdag 7. april 2015

Fra hytte til hytte i Huldreheimen

I vinterferien har jeg vært på en fin skitur sammen med familien og noen venner av oss. Vi gikk fra hytte til hytte i Huldreheimen. Det blåste noe forferdelig et par av dagene, så turen ble desverre ikke like lang som planlagt.

Søndag 15. feb

Vi kom fram til parkeringsplassen rundt kl 14.30 og pakket pulker og smørte ski. Været var fint og kaldt og føret var bra. Med sola høyt på himmelen kunne det nesten ikke bli bedre. Etter ca. 3 timer kom vi frem til Storhøliseter. Storhøliseter er ei selvbetjent hytte med 18 sengeplasser som ligger 980 moh. Om sommeren går det bilvei helt inn, men om vinteren må man gå ca. 7 km på ski fra Finnbølsetra og inn til hytta.



Mandag 16. feb

Det blåste kraftig rundt hytteveggene og med barn ned i 10 års-alderen endte det med at vi lå værfast en dag. Vi prøvde oss på en liten tur, noe som var en kald og vindfull opplevelse. Til gjengjeld hadde vi høytlesning og spilte kort.




Tirsdag 17. feb

Tirsdag dro vi videre fra Storhøliseter til Oskampen. Da vi kom oss ut i sporet kl 10 var det sol og fint vær, men utover dagen blåste det opp. Det var deilig å komme fram til hytta etter en forblåst opplevelse med "bare 1,7 km igjen" de siste fem kilometerne. Det var heller ikke så ille å spise deilig rådyrkjøtt når vi kom fram.


Onsdag 18. feb


Det var strålende sol og fint føre hele veien ned til bilen. Olaf hadde glemt igjen soveposen på den forrige hytta, så mamma dro innom der på veien. Snorre hadde treski med 20 cm høye klabber så det endte med at han og Johan tok en treski hver og sled på den andre. Ellers var det en veldig fin tur i lett terreng.


1 kommentar:

  1. Hei! Ser dere var innom storhøliseter med hund. Hvordan er det tilrettelagt der, får hunden være med inn på hytta? Vi skal gå dit med hund i morgen, men finner ingen info om hvordan hytta er tilrettelagt :-)

    SvarSlett